Quote:
Originally Posted by Sir Vimes
Chyba niestety nie docenia Pan wartości idealnych bonusów, które nie są tylko "miłym dodatkiem", ale powodem, dla którego gracze przekuwają przedmioty z poziomów <70, żeby mieć porządne przedmioty. Podany przez Pana przykład totalnie nie pasuje do eventu, chodzi tu o wymianę jednego przedmiotu i przy rozsądnym wyborze przedmiot z idealnymi bonusami wzmocni postać w porównaniu do przeciętnego przedmiotu na +12 nawet nie ulepszony. 
|
Każdy może mieć swoje zdanie. Ja także ciągnąłem swoje przedmioty, niektóre nawet z najniższych lv bo bardziej mi "pasowały" niż inne ale nadal uważam, że item na +12 daje więcej niż idealne bonusy w nieulepszonym itemie, na moim przykładzie:
dla czarodzieja najlepszy bonus do przedmiotu to krytyk czarem 3% i zwiększenie leczenia 3%. Przedmiot nie ulepszony podniesie moje leczenie o 3% i szanse krytycznego użycia czaru o 3%, jednak pierwszy lepszy przedmiot ulepszony na +12 i napełniony podniesie mi ducha i/lub intelekt/hart o taką wartość, że leczenie będę miał lepsze niż ktoś kto ma tylko ten bonus, a w przypadku przedmiotu z intelektem krytyk może wzrosnąć o porównywalną wielkość tyle, że do tego dochodzą jeszcze (czego nie ma w przedmiocie bez ulepszeń): większy pancerz, bonus do HP za +12, a jeżeli to biżuteria i tworzy komplet to i bonus do wchłaniania, poza tym ulepszony przedmiot daje więcej do statystyk, a co za tym idzie większe leczenie, większa ilość many lub życia i szybsza regeneracja many.
Z powyższego wynika, że bonusy "idealne" są super i dużo dają ale tylko jak masz je od razu i robisz ten przedmiot od początku, mając przedmiot na +12 ze "średnimi bonusami" w żaden sposób nie kalkuluje się go wymieniać na taki nieulepszony ale z super bonusami. Niestety Panie Vimes ulepszenie na +12 to nie koszt 10k czy 30k tylko grubych milionów więc podmianka itemów jest oczywiście możliwa ale tylko dla garstki nadzianych inni mając coś na +12 nie zamienią tego na item nieulepszony.