Thread: dobry wujek
View Single Post
Old 08-27-2013, 07:35 AM   #3
Osservatore
Senior Member
Info

Quote:
Originally Posted by cierpliwa View Post

- i jak się to sprawdzenie logowań ma do tego, że od supermoderatora Osserwatore i moderatora Jaster dostałam jednoznaczne informacje, że nie ma fizycznej możliwości sprawdzenia logowań i że wyłącznie przyznanie się do winy podejżanych osób jest podstawą do ich ukarania

http://scr.hu/1nl/56rie
Witam,

wywołano mnie do tablicy:

Nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek komukolwiek przekazywał informację o braku możliwości sprawdzenia IP, z którego dana postać została zalogowana, wliczając w to wielokrotne rozmowy z Rozmówcą.
Jeśli jednak wypowiedziałem się w takim duchu - proszę o wskazanie takiej mojej wypowiedzi.

Wracając do tematu, wiem, iż można sprawdzić numery IP, z których logowano postaci i biorąc pod uwagę choćby moją codzienną, zawodową styczność z systemami informatycznymi nie wypisywałbym podobnych tez. Jedynym uzasadnieniem mogłaby być chwilowa niepoczytalność lub lunatyzm, co jednak, o ile mi wiadomo, nie zdarzyło się ani razu.

Przychylam się także do stanowiska, że zbytnie emocje okazane w pierwszym poście tego wątku są zbędne. Najpierw trzeba sprawę na chłodno wyjaśnić, starając się minimalizować ryzyko wystąpienia błędu.

pozdrawiam