Go Back   FRAGORIA - New MMORPG | Online Game > Strefa użytkowników > Ogólne Omawianie

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-29-2013, 05:53 AM   #4
Aksamitka
Junior Member
Info

Wink

Kiedyś........ dawno dawno temu, mając ledwo fiolet ocenkę, bez żadnych problemów, niemal spacerkiem, przebiegałam złotą i czerwoną 70-tkę, ciągnąc za sobą stado mobów i świetnie się przy tym bawiąc. Później przyszedł słynny update w grudniu 2012, z "ulepszeniami" uzdrowiciela i cóż się stało? Miałam 6575 ducha i 1751 inteligencji, przed upkiem fioletowe uzdrowienie poz.4 dawało mi ok 25k krytyka, po upku 18k, a bez krytyka 9k, przedtem ponad 14k. Posłuchałam więc mądrych rad i podniosłam ducha na 8104 i inteligncję na 3628 (na potkach, których stale używam, wzrastają mi jeszcze o 1k), wtedy wprowadzono wchłanianie z biżuterii. Mam 3-ci bonus, czyli wchłanianie 20% naniesionych obrażeń, tyle że od tej zmiany, jest jeszcze gorzej, nie jestem w stanie przebiec już jaskini bez złotych elek ducha, inteligencji i hartu, moby mnie zżerają. Zastanawiam się więc czy ponieść masakryczne koszty wkręcenie jeszcze dwóch sztuk biżuterii na +11, tylko po to, żeby podnieść wchłanianie o 3%., skoro 20% wchłaniania, nie tylko nie polepszyło, ale wręcz pogorszyło moje umiejętności.

Uzdrowiciele, którzy nie posługują się różnego rodzaju "polepszaczami", są klasą wymierającą we Fragorii. Osobiście znam trzech, którzy wbijając lvl 70+, zmienili się w zaklinaczy. Nie jest to żaden koszt, jeśli się jest ubranym w tkaninę. Ponieważ lubię być uzdro, więc doszłam do wniosku, że na Aksamitce lvl-a nie wbiję nigdy. Po co??? Już teraz, na 70 lvlu, byle zaklinacz ognia, z ledwo fioletową ocenką, spala mnie razem ze smokiem na półtora hita? Czy zaklinacz lodu zdejmujący 1 skilem 77,7k hp mojego smoka, gdy ten ma krytyk 19k, przy ocenie 14k, inkrustowany na czerwono kamieniami siły i wody, które nic nie dają. Wręcz przeciwnie, wygląda na to, że inkrustacja horrendalnie drogimi kamieniami wody, pogarsza wartość bojową smoka.

Cytując siebie http://pl.fragoria.com/forum/index.php?topic=5004.0, nie poprawiło się nic, chociaż ocenkę mam 12,2k a na smoku 14,1k. I proszę uprzejmie, o nie wypisywanie głupot, że to przeciętne parametry na 70 lvl-u. Przeciętna ocena to ok 9k, a na smokach nawet mniej, chociaż....... w mojej ocenie, dużo lepiej być zaklinaczem zdecydowanie poniżej przeciętnej, niż uzdrowicielem powyżej przeciętnej.: P
Aksamitka is offline  
Reply With Quote

Posting Rules