|
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Zgodnie z prośbami zamieszczamy tłumaczenie wypowiedzi Lazarusa na nasz język Uśmiech
--- Odnośnie daty ukarania. To wszystko nie jest takie proste. Naprawdę ciężko jest podjąć decyzję o zablokowaniu tak dużej ilości graczy. To zajęło trochę czasu. A poza tym powinniśmy zablokować ich na 7 dni - tak napisaliśmy w liście dotyczącym "pushingu", jednak skróciliśmy ten czas, ponieważ wciąż chcemy, by mogli oni wziąć udział w następnym Zamku 2. I nie czujemy się na siłach karać wszystkich - ale trzeba przestrzegać zasad. Gdybyśmy zablokowali graczy w poniedziałek, ich reakcja była by taka sama. Jednak naszą wolą nie jest chęć pomocy komukolwiek - Rosjanom, Niemcom - wszyscy są równi. Każdy gracz powinien przestrzegać tych samych zasad. Tak właśnie jest. Wciąż mam nadzieję, że podejmiemy decyzje, które pozwolą nam zmniejszyć karę. Tak niewiele trzeba - i wszystko to powiedziałem Taucherowi. Będzie on obecny na dzisiejszym zebraniu Sojuszu - mam nadzieję, że Sojusz podejmie dobrą decyzję. Nie proszę o nic szczególnego. Pragnę, by Sojusz i Taucher przeprosili. I przyrzekli, że taka sytuacja już się nigdy nie powtórzy a cały sojusz będzie grał wg zasad. Rozmawiałem na ten temat z wieloma ludźmi - tymi, którzy pozostali zablokowani... I wielu z nich przyznało, że uczynili źle. I wiecie, ciężko jest utrzymywać karę dla nich wszystkich. Tak wielu ludzi cierpi za nic. Sądzili oni, że złamanie reguł zadziała (przyp. tłum: ujdzie im na sucho.). I tak będzie w porządku. Ale tak się nie udało, jak mieli nadzieję. Nie wiem, kto wpadł na ten pomysł, ale to oni są winni, nie ja. I wszyscy ci, którzy nie mogą teraz grać. Liderzy powinni wziąć odpowiedzialność na siebie. I przede wszystkich powinni przeprosić cały Sojusz. Następnie - swoich rywali. Wszyscy powinniśmy szanować swoich przeciwników a gra fair jest kwestią honoru. I nawet nie chcę, by przeprosili nas, administrację. To wszystko to tylko moja praca, nic więcej. Jestem bardzo rozczarowany i smutny z tego powodu. Ale przede wszystkich proszę o szacunek dla Waszych przyjaciół i rywali. Lazarus |
![]() |
|
|